Countdown until Ghost Recon Wildlands!
Sign in to follow this  
Followers 0

Game wont get past from the weapon selection screen in COOP mode

6 posts in this topic

Posted

I have reinstalled my old copy of GRAW thanks to the nostalgia and boredom, invited some of my friends to play with me (the same friends with whom i used to play with no problem at all), but COOP mode will just not run.

Heres the wierd thing :

In lobby chat, our pings are flawless. 60, 70, 90. No delay, no problems, nothing. If we pick Deathmatch mode, the game runs flawlessly, no lag at all. However, if we pick COOP mode (or any mode that includes NPCs) , my connection will have a huge burst of delay, where it will take me 7 seconds to send a message, and eventually, get disconnected from the server, not even making it through the weapon selection screen (im not the host, btw) Yes, we are using hamachi. The other wierd thing is that whenever we join a COOP match, suddenly i cant ping no one on hamachi, and my modem goes berserk (which is the same modem i used to play back then)

Also, i can play the campaing perfectly fine on single player (on the highest settings without lag), and i really have no idea how to solve this problem.

System specs and additional information, if useful:

Windows XP SP3

AMD athlon 64 x2 dual 2.4ghz

nVIDIA GEFORCE 8600 512 mb RAM

2 GB RAM

500 MB SATA HD

Game running on patch 1.35, using hamachi 1.0.1.2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

what happens when you try it over the normal in game browser without hamachi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

You mean the gamespy internet thing?

No server shows up, and Gamespy wont accept my login. (havent tried with other accounts, though)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

whats the upload speed of the host? host should have at least 1M/bit upload.

i used graw once and never again on hamachi, we had much higher pings than playing graw over the normal in game gamespy thingi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Me and my friends just got GRAW last week and experienced the same problem. We are using Gamespy online. No extra strange connection thing.

What we experienced is that when we tried to have 3 players in the Cooperative Campaign mode, things were fine. But when we brought that up to 4 players, then one of the players would not make it to the weapon selection screen.

has anyone else experienced that?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted

Hmm, used to have the same issue, same went for GRAW2 also. Any 3 players could connect and play fine, but the last (4th) to join, would not get in. Each tried to host with no luck. A few years back that mind, connections and PC`s was not as good as now.

Try to ensure the person with the fastest connection hosts the game.

Make sure you are all patched to 1.35

Never had an issue with the ogr cooperative mode though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0